Informe sobre la situació política i la vulneració de drets fonamentals a Catalunya

david ciemen

Dotze entitats catalanes, entre les quals el CIEMEN, hem presentat l’Informe sobre la situació política i la vulneració de drets fonamentals a Catalunya. És un document de cinc pàgines orientat a explicar a les organitzacions internacionals el moment que travessa Catalunya i les vulneracions contra el procés polític i democràtic del país. El report va ser presentat ahir 7 de març a l’Espai VilaWeb de Barcelona.

L’informe conté informació molt condensada sobre set apartats: Tradició institucional de Catalunya, Reconeixement de Catalunya com a nació, L’estatut de 2006 i la sentència de 2010, Rebuig popular a la sentència, Resposta de les institucions catalanes a la demanda popular, i persecució judicial de l’estat, Violacions per l’estat espanyol dels drets del Parlament de Catalunya i els seus membres, i Judicialització d’un contenciós polític.

El document conclou que les autoritats espanyoles no respecten la llibertat d’expressió i opinió, impedeixen l’exercici lliure de la representació política i no garanteixen la imparcialitat de la justícia.

Podeu trobar el text del report en anglès en aquest enllaç, així com la informació bàsica de les dotze entitats que el signen.