El CIEMEN es mobilitza contra el terrorisme i la manipulació #NoTincPor

david ciemen

El CIEMEN es va mobilitzar per rebutjar l’atemptat terrorista de Daeix a les ciutats de Barcelona i Cambrils de 17 d’agost, va mostrar la solidaritat amb les famílies de les víctimes, i va denunciar la manipulació i les relacions del govern espanyol i la monarquia amb qui subvenciona el terror.

El CIEMEN es va sumar a la convocatòria de les associacions i els moviments socials per omplir de contingut la manifestació #NoTincPor convocada per les administracions catalanes el 26 d’agost, tot advertint que la manifestació no podia ser un aparador per les autoritats com ho va ser la de París després dels atemptats de gener de 2015. En aquest sentit, el CIEMEN i d’altres organitzacions i moviments socials vam convocar la mobilització #anemdeblau tot cridant a la ciutadania a assistir per mostrar el rebuig a diverses polítiques que alimenten l’odi. En concret, des del CIEMEN vam fer èmfasi en la necessitat de lluitar contra les reaccions islamòfobes i denunciar el paper de la monarquia i el govern espanyol en la venda d’armament a països que vulneren els drets humans i que subvencionen el terrorisme.

El president del CIEMEN, David Minoves, va analitzar les conseqüències de l’atemptat i va fer una crida als mitjans de comunicació en contra que el govern espanyol i la monarquia encapçalessin la manifestació contra el terrorisme #NoTincPor i va protagonitzar una de les imatges més emblemàtiques de la mateixa que es va fer viral al cap de pocs minuts, mostrant un cartell a l’arribada del monarca on es podia llegir “Felip, qui vol la pau no trafica amb armes”

Des del CIEMEN valorem molt positivament la reacció ciutadana durant aquests darrers dies, en especial amb l’assistència massiva a la manifestació #NoTincPor i el seguiment a la convocatòria #anemdeblau. De la mateixa manera valorem com un èxit les denúncies a les xarxes als intents de manipulació per part de certs mitjans de comunicació, i el rebuig massiu als intents fallits de l’extrema dreta de manipular les reaccions de dol contra la comunitat musulmana i la població immigrada.

#NoTincPor