El CIEMEN està En Peu de Pau

david ciemen

El CIEMEN forma part del grup d’entitats i col·lectius que ha impulsat la iniciativa social ‘En Peu de Pau’ amb l’objectiu de reforçar i coordinar la cultura de mobilitzacions pacífiques a partir del ‘feminisme, l’antimilitarisme i el cooperativisme’ fruit d’una reflexió compartida sobre la situació que es viu al país.

‘En Peu de Pau’ la conformen, de moment, entitats que ja han participat en iniciatives pacifistes, com ara col·lectius de bombers, agents rurals, camperols i estibadors, la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, Universitats per la República, Comitès en Defensa del Referèndum, Som defensors, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, l’ANC, Òmnium Cultural i el Centre UNESCO de Catalunya, a banda del CIEMEN. El lloc web on es pot accedir a tota la informació de la iniciativa és http://enpeudepau.cat/

La voluntat d’En Peu de Pau és abordar l’extensió i socialització de les legítimes accions socials i cíviques, de caràcter pacífic i no violent, que han caracteritzat les mobilitzacions de defensa de drets i llibertats fonamentals i les respostes davant la deriva repressiva de l’Estat. Deriva agreujada per l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC. Una provocació que traspassa de nou les línies vermelles democràtiques i busca respostes que generin una espiral de violència.

Precisament per això, En Peu de Pau considera clau mantenir, reforçar i ampliar aquesta cultura de mobilitzacions ciutadanes estrictament no violentes en els dies i setmanes que vindran. Per fer-ho possible, En Peu de Pau pretén coordinar actors que col·laboraran per a mantenir l’ordre de les futures mobilitzacions, sense convocar-les o desconvocar-les ni posicionar-se políticament, i crearà un operatiu d’informació immediata i preventiva a través de diversos canals, amb recomanacions, que combatrà la difusió de rumors i exercirà la desintoxicació d’informació.

Finalment, En Peu de Pau organitzarà tallers per a preparar formadors que, al seu torn, instruiran persones en el si de les mobilitzacions no violentes.