Llibertat presos polítics catalans

david ciemen

El CIEMEN expressa el seu absolut rebuig davant la decisió de l’Audiència Nacional d’empresonar els presidents d’òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez. “Estem en una situació d’estat d’excepció de facto, on estan en perill no només els nostres drets sinó també les nostres llibertats fonamentals”. Així s’ha expressat el president del CIEMEN, David Minoves, durant la reunió de la Taula per la Democràcia, que convoca a una manifestació massiva dissabte 21 d’octubre . “L’empresonament dels presidents d’Òmniu i ANC per motius polítics ens retorna al franquisme i, com vam fer en aquell temps, ens toca mobilitzar-nos per recuperar els nostres drets i exigir la llibertat immediata d’en Jordi Cuixart i d’en Jordi Sánchez” en opinió del CIEMEN.

Per aquesta raó, des del CIEMEN fem una crida a la participació massiva a la convocatòria de la Taula per la Democràcia, formada per més d’un centenar d’entitats, a manifestar-se le proper dissabte21 d’octubre  per reclamar l’alliberament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, sota el lema “Defensem els drets i les llibertats; llibertat Jordi Cuixart, llibertat Jordi Sànchez”. Una manifestació que arrencarà a les 17 h a la confluència del passeig de Gràcia de Barcelona amb el carrer Aragó i es desplaçarà fins la Gran Via, on acabarà el recorregut i des d’on es faran actuacions musicals i la lectura del manifest.

Així mateix, des del CIEMEN cridem a la mobilització permanent des d’ara i fins l’alliberament dels dos dirigents sobiranistes, i exigim retirada del desplegament extraordinari dels efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil , així com l’aturada de tots els procediments repressius contra les institucions, els càrrecs electes i la ciutadania catalana que veu vulnerats els seus drets civils i polítics.

La llibertat la vam guanyar al carrer, i al carrer l’hem de recuperar.