Internacional

Promovem els drets i el reconeixement de tots els pobles i nacions —inclosa la catalana— al món. No n’hi ha prou de conèixer bé les realitats dels pobles si això no va acompanyat pel reconeixement dels seus drets individuals i col·lectius. Alguns d’aquests drets ja estan, en teoria, assumits, però sovint es troben mancats d’un aprofundiment polític i jurídic.
L’acció internacional del CIEMEN té un vessant doble. D’un costat, promoure i afavorir que la nació catalana disposi del seu lloc, propi i lliure, al món. De l’altre, intervenir tant en en àmbits institucionals interestatals com en plataformes de societat civil i partits per a defensar i potenciar les reivindicacions dels pobles i nacions, cooperar amb ells i donar-los suport en els seus processos d’alliberament.

Projectes i activitats en curs

 • Xarxa de Fundacions de Pobles de l'Estat Espanyol
  Xarxa de Fundacions de Pobles de l’Estat Espanyol
   Espai de debat, anàlisi, reflexió i coordinació d’iniciatives de fundacions i associacions d’orientació sobiranista d’esquerres.
 • Plataforma del Kurdistan
  Azadí – Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd
  Moviment català de solidaritat amb el poble kurd. La Plataforma organitza actes de suport amb el Kurdistan i difon la realitat kurda en xerrades, cursos i conferències.
 • Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics
  Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics
  Eina de la societat civil europea per a reclamar els drets lingüístics dels parlants de totes les llengües en igualtat. Ara, en fase de difusió a governs i parlaments.
 • XMDCP
  Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles
  Organització internacional d’entitats i partits de nacions i pobles sense estat per tal d’unir esforços per a fer progressar el reconeixement i l’exercici del dret a l’autodeterminació arreu del món.
Projectes i activitats destacats conclosos des de 2010
 • Tallers de suport als col·lectius gitanos del KurdistanTallers de suport als col·lectius dom i abdal del Kurdistan (2017)
 • Suport jurídic i sociolaboral als refugiats iaziditesSuport jurídic i sociolaboral per als refugiats iazidites (2015-2016)
 • Memòria de l'independentismeMemòria de l’independentisme, Catalunya, País Basc i Galícia (2015)
 • Enfortiment de la CAOIEnfortiment de la CAOI, Amèrica del Sud (2012-2014)
 • Formació de professorat de llengua kurdaFormació de professorat de llengua kurda, Kurdistan (2006-2011)
 • Enfortiment del CONAMAQEnfortiment del CONAMAQ, Bolívia (2009-2011)
 • Centre de Recursos de la NakbaCentre de Recursos de la Nakba i formació de joves, Palestina (2006-2011)
Altres projectes i activitats

Podeu consultar les activitats i projectes del CIEMEN des de 1999 fins a l’actualitat a les memòries de l’entitat.