Països Catalans

Els Països Catalans són la nostra nació, la nostra terra. Un país divers, plural, amb un gran potencial, i que volem lliure en un món de pobles lliures. Un país que, tot i haver estat escapçat i negat des del segle XVII, es mostra, 350 anys després, com una realitat tossuda, en què llengua, territori, cultura popular i economia, entre altres factors, no deixen de mostrar i actualitzar un fet nacional que determinades polítiques s’obstinen a negar i combatre. Un fet nacional que, en major o menor mesura, és percebut i compartit de banda a banda dels Països Catalans.
Des del seu naixement, el CIEMEN ha treballat, i ho continua fent de forma incansable, per a l’articulació nacional d’entitats, partits, mitjans, polítiques i institucions, amb l’objectiu de fer dels Països Catalans una democràcia lliure i sobirana del segle XXI. Perquè el CIEMEN, per la seva dimensió internacional, contribueix a projectar internacionalment la nació catalana. A fer visible que el país no és tan sols la Catalunya que camina cap a l’emancipació, sinó també un País Valencià, unes Illes, una Catalunya del Nord i una Franja que fan passes cap a un horitzó de llibertat.

Projectes en curs

 • ANAE
  Acord Nacional d’Acció Exterior
  Pacte de la societat civil per una acció exterior catalana amb visió social, nacional i internacionalment participativa i compromesa.
 • Example
  Lliureimillor.cat
  Diari digital d’opinió, vinculat a la campanya “Un país lliure, un país millor”. Es tracta d’una publicació amb continguts argumentats i contrastats sobre els beneficis de la independència.
 • Example
  Som Escola
  Xarxa de 43 entitats en suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa davant els atacs de la LOMQE i les sentències del TS que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.
 • Text
  Som Països Catalans
  Eina de construcció nacional al servei del país, com a garantia que el procés d’alliberament no fragmenti més la nostra nació sinó que en reforci els vincles.
Altres projectes i activitats

Podeu consultar les activitats i projectes del CIEMEN des de 1999 fins a l’actualitat a les memòries de l’entitat.