Nou dossier de la Col·lecció Drets Col·lectius: ‘Dones, drets col·lectius i conflictes armats’

david ciemen

La interrelació entre drets col·lectius, drets de les dones i conflictes armats és un dels aspectes més notables i alhora més ignorats de nombrosos conflictes actuals o recents arreu del món. Per aproximar-nos a aquesta realitat, li hem dedicat el quart volum de la Col·lecció Drets Col·lectius, coordinat com sempre per l’equip del CIEMEN i redactat per quatre especialistes en la matèria: Nora Miralles (Centre Delàs), Ana Villellas (Escola de Cultura de Pau), David Jou i Josep Ramon Giménez (Lliga dels Drets dels Pobles). Dones, drets col·lectius i conflictes armats proposa un marc teòric per entendre la interrelació entre la victimització de les dones i l’obertura d’opcions d’apoderament en el marc dels conflictes armats actuals o recents i una sèrie de quatre casos d’estudi (Colòmbia, Txetxènia, Congo i Kurdistan) on s’aborden algunes d’aquestes situacions, des de perspectives i contextos ben diferents.

El nou títol, com els altres de la col·lecció, es pot consultar en línia al web de Nationalia. Aprofitant l’avinentesa, hem organitzat una taula rodona com a presentació pública del dossier. Hi participaran tots quatre autors i autores, a l’Aliança Francesa de Sabadell, dimarts 17 d’octubre a partir de les 19:00 hores. L’acte és organitzat amb el suport i col·laboració de la Lliga dels Drets dels Pobles.

La publicació del volum ha comptat amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). El dossier ha estat dissenyat per Natural.