Reconeixement

Un món de pobles i nacions lliures i en igualtat és l’horitzó cap al qual s’orienta el CIEMEN. Per això, en promovem el reconeixement internacional i els seus drets col·lectius: a l’autodeterminació, a la llengua pròpia… Alguns d’aquests drets ja estan, en teoria, admesos, però sovint es troben mancats d’aprofundiment.
La incidència política i social per avançar cap a aquest horitzó és un dels eixos fonamentals de l’acció de l’entitat. Ja sigui als Països Catalans, a Europa o a la resta del món, el CIEMEN impulsa iniciatives i participa en projectes que hi contribueixin, en aliança amb múltiples actors polítics i socials. 

Projectes en curs

 • Fòrum Sobiranista
  Fòrum Sobiranista
  Espai de debat, anàlisi, reflexió i coordinació d’iniciatives de fundacions i associacions d’orientació sobiranista d’esquerres.
 • Plataforma del Kurdistan
  Azadí – Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd
  Moviment català de solidaritat amb el poble kurd. La Plataforma organitza actes de suport amb el Kurdistan i difon la realitat kurda en xerrades, cursos i conferències.
 • Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics
  Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics
  Eina de la societat civil europea per a reclamar els drets lingüístics dels parlants de totes les llengües en igualtat. Ara, en fase de difusió a governs i parlaments.
Projectes i activitats destacats conclosos des de 2010
 • XMDCPXarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles (2009-2019)
 • ANAEAcord Nacional d’Acció Exterior (2012-2017)
 • TextSom Països Catalans (2013-2017)
 • ExampleLliureimillor.cat (2014-2016)
Altres projectes i activitats

Podeu consultar les activitats i projectes del CIEMEN des de 1999 fins a l’actualitat a les memòries de l’entitat.