“Drets col·lectius, feminismes i polítiques a la ciutat”: l’Escola d’Estiu del CIEMEN

david ciemen

El CIEMEN estrena aquest juliol la primera edició de la seva Escola d’Estiu, un projecte que l’entitat persegueix des de fa anys i que ara es converteix en realitat. El títol de l’edició 2016 és “Drets col·lectius, feminismes i polítiques a la ciutat”.

Del 4 al 16 de juliol, l’Escola d’Estiu ofereix als participants un programa plural de ponències, visites, tallers i taules rodones amb experts -tant del món acadèmic com de l’associatiu- en la temàtica dels drets dels pobles, amb una perspectiva democràtica, de drets i de gènere. L’Escola d’Estiu CIEMEN 2016 se situa en la intersecció de tres eixos de coneixement: els drets col·lectius dels pobles, els drets de les dones i els feminismes, i les polítiques públiques.

Un altre element essencial, i particular de l’Escola, és la col·laboració d’organitzacions socials i representants de col·lectius amb bagatges culturals minoritzats residents a Catalunya. El CIEMEN afavorirà que les idees i conclusions que s’extreguin de les diferents sessions de treball de l’Escola puguin ser incorporades en l’estratègia d’acompanyament de la defensa, protecció i exigència dels drets d’aquests col·lectius que l’entitat duu a terme.

L’Escola d’Estiu és d’interès per a qualsevol persona que vulgui aprofundir en el coneixement dels drets col·lectius, dels drets de les dones i els feminismes, i les polítiques públiques, i de les interrelacions entre ells. No obstant això, els continguts estan especialment orientats per a estudiants universitaris i per a treballadors del Tercer Sector. També forneix d’eines útils a professionals d’àmbits com el periodisme o l’ensenyament.

Per a matricular-s’hi cal omplir el formulari del web del CIEMEN. El preu de la matrícula és de 200 euros per al públic general i de 180 euros per a socis, estudiants i a menors de 25 anys.