Es presenta la campanya #votaxmi, l’eina perquè els que no poden votar al referèndum mobilitzin vots per l’u d’octubre

david ciemen

Avui s’ha presentat la campanya #votaxmi, impulsada per el CIEMEN, Gent de la Terra i ‘Sí, amb Nosaltres’ amb la voluntat de donar un espai de participació i visibilitat a aquelles persones que no podran votar al referèndum del proper 1 d’octubre sobre el futur polític de Catalunya, però que se senten interpel·lats pel procés català i es veuran afectats d’una o altra manera del resultat del mateix.

El referèndum afecta a totes aquelles persones d’origen immigrant que viuen i treballen a Catalunya i que han fet d’aquest el seu país d’acollida, però que no disposen de la nacionalitat espanyola i que aspiren a ser ciutadans amb drets polítics, igual que els altres.

El referèndum interpel·la també als ciutadans de la resta dels Països Catalans, que veuen en el procés català una oportunitat per reforçar la llengua i la cultura que compartim i enfortir els seus propis processos d’emancipació.

El referèndum afecta a totes aquelles persones que viuen als diferents pobles de l’Estat espanyol i veuen una oportunitat per trencar amb el règim del 78 i construir una democràcia real, on tot pugui ser replantejat, incloses les relacions que volen establir entre elles les diferents nacions que en formen part.

I finalment, el referèndum vincula a totes aquelles persones que des d’altres llocs del món creuen que el poble català té el dret a decidir el seu futur polític democràticament.

“Volem donar visibilitat a totes aquelles persones que se senten interpel·lades pel Procés i el referèndum però que no podran votar l’1-O, o bé perquè no tenen nacionalitat espanyola tot i ser residents, o bé perquè viuen fora però creuen que la celebració del referèndum és important”, ha resumit en roda de premsa el president del CIEMEN, David Minoves, que ha presentat la campanya acompanyat del president de Sí amb Nosaltres, Fernando Arriola, i Enric Fontanals, del Col·lectiu Gent de la Terra.

La campanya, que funcionarà amb vídeos a les xarxes socials i que preveu un acte central per al 13 de setembre, ha comptat amb tres testimonis dels col·lectius afectats: l’escriptora nord-americana Liz Castro, la periodista kurda Amina Hussein i Anna Pascual, professora del País Valencià.

La campanya es basa en els testimonis de persones que no poden votar però que a través de vídeos expliquen la seva situació, les seves raons, i fan una crida a les que si que poden votar que ho facin també per elles, i es difondrà a través de la web votaxmi.cat i les xarxes socials a través de l’etiqueta #votaxmi.

El 13 de setembre es farà l’acte central de la campanya a la seu del CIEMEN, amb la participació de persones representatives d’aquests col·lectius.