Agenda

Jun
28
Dv
Taula rodona “Estratègies per al dret a l’autodeterminació en els marc estatal i europeu” @ Nau Bostik
Jun 28 @ 3:15 pm – 5:15 pm

El CIEMEN participa en la taula rodona “Estratègies per al dret a l’autodeterminació en els marc estatal i
europeu”, dins del programa de la Conferència Internacional Historical Materialism, que té lloc a la Nau Bostik de Barcelona entre els dies 28 i 30 de juny.

La mobilització per celebrar l’1-O va ser un dels exemples de l’autoorganització popular més potents d’Europa dels últims anys. Però, des d’aleshores, aquest moviment democràtic ampli ha quedat més reduït a l’independentisme, que segueix protestant al carrer, però cada vegada de forma més ritual i simbòlica. A més, els polítics independentistes moderats han reaccionat a la repressió abraçant la negociació i l’electoralisme. ¿És el camí a seguir? Si no, ¿quin camí s’hauria de seguir? ¿L’autodeterminació requereix canviar l’equilibri de forces a tot l’Estat? ¿Poden seguir funcionant les estratègies utilitzades fins ara o calen nous fulls de ruta noves?

Introdueix: Gemma Garcia (Periodista de La Directa)
Jaime Pastor (editor de Viento Sur), Eulàlia Reguant (membre del secretariat nacional de la CUP), Xavier Domènech (historiador), Toni Trobat (periodista, historiador i responsable de relacions internacionals del CIEMEN) i Laia Altarriba (periodista i militant de l’Esquerra independentista)

Jun
30
Dg
Sessió “Participació i nou municipalisme” @ Nau Bostik
Jun 30 @ 3:15 pm – 5:15 pm

El CIEMEN participa en la sessió “Participació i nou municipalisme”, dins del programa de la Conferència Internacional Historical Materialism, que té lloc a la Nau Bostik de Barcelona entre els dies 28 i 30 de juny.

Modera: José Mansilla (OACU)
El ritual de la participación en el neoliberalismo. analizando la creación del proyecto de reforma de Las Ramblas de Barcelona. Guillermo Aguirre Núñez (Universitat de Barcelona)
Alternatives to hegemony? Anders Westerström (Gothenburg University)
In andagainstthe local state: radical municipalismand ‘radical bureaucracy’ in theGreater London Council, 1981-1986. Tim Joubert (University of Leeds)
Impactes de les polítiques d’austeritat en els govern locals. El cas de Badalona. Ricard Vilaregut (CIEMEN)

Jul
1
Dl
Escola d’Estiu CIEMEN 2019
Jul 1 @ 9:30 am – Jul 12 @ 6:30 pm

Quarta edició de l’Escola d’Estiu del CIEMEN, que aborda les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d’una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa, i en clau de diversitat.

Trobeu tota la informació en aquest enllaç.