El ‘workshop’ de Mercator a Barcelona, darrera estació abans de la conferència final a Budapest

david ciemen

El projecte LEARNMe de la Xarxa Mercator per a la Diversitat Lingüística va celebrar els dies 8 i 9 d’abril el seu tercer workshop, que va reunir a Barcelona una seixantena d’experts i assistents interessats en la gestió de la diversitat lingüística i en la promoció de les llengües minoritzades a Europa. El workshop, organitzat pel Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC) de la Universitat de Barcelona,va tractar sobre la situació de llengües com el català, l’occità, l’aragonès, el gal·lès, l’irlandès, el tàtar de Crimea i el finès a Suècia, entre d’altres.

Els vídeos de les ponències estaran disponibles properament al web de les jornades. Tota l’actualitat de Mercator Network es pot seguir a través del seu compte de Twitter.

Aquest workshop és el darrer dels tres que organitza Mercator en el seu projecte LEARMe, iniciat al final de 2012 i que clourà al final de 2015. El CIEMEN ha participat en la primera part del projecte, des de l’inici fins al final de 2014, i ha contribuït als dos primers workshops, celebrats a Gal·les i a Suècia.

La darrera etapa del projecte és la conferència final que tindrà lloc a Budapest (Hongria) aquest setembre, de la qual sortirà un document final amb les conclusions globals dels tres anys de treballs.