Concentració de solidaritat amb el poble kurd el 27 de gener

david ciemen

Azadí-Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd i el sindicat CGT convoquen a una concentració de rebuig a les polítiques de Recep Tayyip Erdogan i del govern turc contra la població kurda a Bakur (Kurdistan del Nord). L’acte reclama a Ankara la fi de la repressió contra el moviment kurd, que des de juliol de 2015 i fins ara ha costat la vida almenys a diversos centenars de persones al Kurdistan, tant militants de les organitzacions kurdes com civils.

La concentració es farà dimecres 27 de gener, a les set de la tarda, davant del consolat turc de Barcelona (Passeig de Gràcia, 7).

La concentració té lloc coincidint amb el primer aniversari de l’alliberament de la ciutat de Kobanê (Kurdistan Occidental, Síria) de l’ocupació parcial de l’Estat Islàmic. Relacionat amb això, durant la concentració es llegirà la Crida a la Solidaritat amb el Kurdistan, que entre d’altres reivindicacions reclama l’obertura d’un corredor humanitari que permeti la reconstrucció de Kobanê i l’assistència als seus habitants.