Aureli Argemí rep la Medalla de la Província d’Udine en reconeixement per la seva acció a favor dels pobles i les llengües

david ciemen

El fundador i president emèrit del CIEMEN, Aureli Argemí, va rebre ahir la Medalla de la Província d’Udine de mans del president de l’ens, Pietro Fontanini. La província d’Udine -la més gran i més poblada del Friül- ha reconegut Argemí, una “figura de referència per la protecció dels drets de les llengües minoritàries i dels pobles petits” i un “exemple d’inspiració per la defensa del ric patrimoni de les cultures i les llengües del Friül”.

“Els mestres són importants perquè ens ajuden a entendre cap a on hem d’anar. Tu ets un mestre per a nosaltres”, ha dit Fontanini.

Argemí (Sabadell, 1936) ha mantingut al llarg de la seva vida una relació molt estreta amb el Friül, país que ha visitat en incomptables ocasions i on ha pronunciat multitud de conferències. Avui mateix, el president emèrit del CIEMEN continuava a Udine, on participava en una taula rodona de presentació del nou número de la prestigiosa revista italiana de geopolítica LiMes.