Amb el govern legítim de Catalunya. Llibertat presos polítics

david ciemen

El CIEMEN expressa el seu absolut rebuig davant la decisió de l’Audiència Nacional d’empresonar vuit membres del Govern de la Generalitat de Catalunya i d’emetre una euroordre de detenció contra el President Carles Puigdemont i de la resta de membres del Govern. “Els líders democràtics catalans són avui ostatges d’un Estat que es resisteix a evolucionar en un sentit democràtic i que avança a passes agegantades al neofranquisme, malgrat el clam de la comunitat internacional i el més elemental sentit comú”. Així s’ha expressat el president del CIEMEN, David Minoves, que s’ha desplaçat a l’estació de Sants a rebre els membres de la Mesa del Parlament encausats per haver facilitat la votació de la República catalana el 27 de setembre. “L’empresonament dels membres del Govern de la Generalitat escollits democràticament i el manteniment de la presó per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart per motius polítics és la mostra més evident que el proper 21 de desembre estan en perill els nostres drets i les nostres llibertats. Caldrà mobilitzar vots contra els barrots” en opinió del president del CIEMEN.

Des del CIEMEN fem una crida a la mobilització de la ciutadania en defensa de la llibertat dels membres del Govern de la Generalitat i dels dirigents de les entitats civils catalanes empresonats, i proposem un espai de coordinació entre els diferents actors polítics i socials per fer efectiva la resistència a la vulneració de drets i llibertats, l’aplicació del 155 contra les nostres institucions, i la necessària resposta al repte electoral del proper 21 de desembre per garantir la democràcia al nostre país.

Només el poble salva el poble.