Jornada de Solidaritat amb Rojava i el Kurdistan a Can Batlló

david ciemen

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, amenaça d’envair tot el territori de Rojava (Síria) amb el pretext d’una actuació contra el terrorisme però amb l’objectiu real de destruir el seu autogovern, basat en la democràcia directa, l’alliberament de les dones i l’ecologia, una alternativa revolucionària basada en el municipalisme llibertari per a tot l’Orient Pròxim. La situació agreuja un context prou difícil per al poble kurd, després de la invasió per part de l’exèrcit turc del cantó d’Efrîn, també a Rojava, el passat mes de març (on perduren les detencions arbitràries, segrestos i saquejos), dels bombardejos a diferents zones del Kurdistan del Sud, o Basur (Iraq), com Qandil, Sinjar i Makhmur, i de la repressió al Kurdistan del Nord, o Bakur (Turquia), amb milers de persones empresonades, exiliades i assassinades, i amb la destrucció de barris i pobles.

La solidaritat i responsabilitat internacional és ara més necessària que mai i, per això, el CIEMEN dóna suport a Azadi-Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd en la difusió d’una jornada a Can Batlló en què l’objectiu és conèixer i avançar en la lluita per la defensa de Rojava i la seva revolució, així com del moviment d’alliberament del Kurdistan ja sigui a Rojava, Bakur, Basur o Rojhilat (Kurdistan Oriental, Iran).

Jornada de solidaritat amb Rojava i el Kurdistan: acabem amb els atacs i la invasió de Turquia!

Dia: dissabte 19 de gener

Lloc: Can Batlló. Auditori. Carrer de la Constitució, 25, Barcelona

Organitzen: Azadî. Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd, Brigada 19 de julio, CGT-Ensorrem Fronteres, CNT Barcelona

Programa:

12 h. Acte en solidaritat amb Rojava i contra la invasió turca

Xerrada: “Els atacs a la revolució a Rojava i el moviment d’alliberament de la dona” a càrrec de Meike Nack, membre del Moviment Kurd de Dones

Intervencions en suport a Rojava:

  • Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya
  • Hugo Gomez-Pintado, secretari general CNT- Barcelona
  • Eulàlia Reguant, regidora del Grup Municipal de CUP-Capgirem Barcelona.

14:30 h. Dinar kurd

15:30 h. Passi de documental: “Stories of destroyed cities” de la Comuna de Cinema de Rojava

Documental del Ficció –VOSE de Sêro Hindê (Kurdistan). És el primer llargmetratge rodat, en la seva pròpia llengua, per la Rojava Film Commune (Comuna de Cinema de Rojava), establerta després de la revolució per un grup d’artistes de Rojava. La pel·lícula recull la història de tres ciutats destruïdes en què les persones que hi viuen han transformat les seves tragèdies en la determinació de millorar Rojava per a les generacions futures.

16:30 h. Xerrada: “Lluita política a Rohilat”, a càrrec de Hooman Saedpanah, militant kurd de Rohilat (zona sota domini de l’estat iraní)

18:00 h. Xerrada: “Resistència i Confederalisme Democràtic a Basur” (Kurdistan sota domini d’Iraq), a càrrec de la Brigada 19 de julio:

  • Muntanyes de Qandil: resistència als atacs turcs. Passi de curt documental sobre el 14 de juliol a Qandil.
  • Camp de refugiades de Makhmur: experiència revolucionària d’aplicació del Confederalisme Democràtic durant 20 anys

19:30 h. Passi de documental:El sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur

Documental d’Ivardia Produccions (2018) sobre el moviment popular revolucionari dels últims anys a Bakur, zona sota domini de l’Estat turc (“Kurdistan nord”). El documental capta un instant d’un procés de resistència històric que busca una societat basada en la unió de confederacions, la democràcia directa, l’alliberament de la dona i l’ecologia social.

Presentació i debat a càrrec de les directores i de Lilan Ema, professora i escriptora kurda

21 h. Presentació de llibre: “Mi vida una lucha” de Sakine Cansiz, a càrrec de Meike Nack, membre del Moviment Kurd de Dones.

“Mi vida una lucha”, publicat per Descontrol Editorial, de Sakine Cansiz, relata de forma autobiogràfica la primera etapa de la vida d’una de les fundadores del PKK, que va dedicar la seva vida a la revolució i l’alliberament del poble kurd, assessinada el 2013 a París en circumstàncies no aclarides.

22:30 h. Sopar de pintxos

23h. Concert: Lamia, Equis, la K i la B (rap)

Puntxa discos StuPd’s