Agenda

set.
27
Dl
25 anys de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics @ Ateneu Barcelonès - Sala d'Actes Oriol Bohigas
set. 27 @ 7:00 pm – 9:00 pm

El juny de 1996 més de dues-centes persones provinents de més de noranta estats d’arreu del món van reunir-se a Barcelona per proclamar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics; un text que aplegava el treball de més d’un centenar d’organismes, centres PEN i experts en drets lingüístics. Aquesta Declaració, impulsada pel PEN Internacional i el CIEMEN, amb la complicitat de la UNESCO, s’aprovava en un acte que tingué lloc el dia 6 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Teresa Cabré, presidenta de l’IEC; Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Àngels Gregori, presidenta del PEN Català; David Minoves, president de Ciemen; Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i Isona Passola, presidenta de l’Ateneu Barcelonès.

Sebastià Alzamora, escriptor; Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Carme Junyent, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona; Maite Puigdevall, sociolingüista, professora de la UOC, i Vicenta Tasa, membre de l’Acadèmica Valenciana de la Llengua i professora del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de València.

Condueix l’acte: Tona Català, periodista.

Cloenda: Màrius Serra, escriptor, i Josep Pedrals, poeta.

oct.
7
Dj
Conferència inaugural de l’Escola CIEMEN 2021 @ En línia.
oct. 7 @ 6:00 pm – 7:30 pm

La filòsofa política i activista feminista basca Jule Goikoetxea pronuncia la conferència inaugural de l’Escola CIEMEN 2021. La conferència, “Sobirania popular i Estat en el patriarcat neoliberal”, es retransmetrà en obert a través del canal de YouTube del CIEMEN.

oct.
13
Dc
Escola del CIEMEN 2021 (6a edició). Drets col·lectius dels pobles, feminismes i diversitats @ En línia.
oct. 13 @ 5:30 pm – des. 22 @ 7:30 pm

Sisena edició de l’Escola del CIEMEN: “Drets col·lectius dels pobles, feminismes i diversitats”.

Tota la informació i inscripcions en aquest enllaç.

nov.
3
Dc
Cicle temàtic “El poble amazic, una cultura que ressorgeix” @ Diverses biblioteques de la ciutat de Barcelona.
nov. 3 @ 6:00 pm – nov. 29 @ 7:30 pm

La cultura amaziga és l’originària del nord d’Àfrica i la comparteixen prop de 30 milions de persones. La seva llengua, danses i música ressonen des de les comunitats tuaregs del Sàhara fins a Catalunya —on viuen un bon nombre de persones d’aquest origen— , passant per les costes i muntanyes del Marroc i Algèria. Aquest cicle proposa xerrades, tallers i actuacions per conèixer aquest poble combatiu i orgullós de la seva identitat.

Cicle coorganitzat i coordinat pel CIEMEN, la Casa Amaziga de Catalunya i la Fundació pels Drets Col·lectius dels Pobles

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Ajuntament de Barcelona

Trobeu la programació completa en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/el-poble-amazic-una-cultura-que-ressorgeix