Religió i identitat en la construcció de societats multiculturals

El seminari

El CIEMEN, la Fundació pels Drets Col·lectius i el GRASE de la Universitat de Lleida organitzen el IV Seminari Feminismes, Identitats i Drets Col·lectius, amb la novetat que enguany és el primer cop que té lloc en directe en línia.

El seminari de 2020 duu per títol “Religió i identitat en la construcció de societats multiculturals”.

En termes de reconeixement dels drets col·lectius es reconeix el dret a la pròpia cultura, religió i llengua, així com es reconeix la creació de les condicions favorables perquè tots els grups puguin expressar les seves característiques. Però en termes pràctics i materials, què significa això? Entendre la importància de la dimensió religiosa en la construcció identitària, la seva reivindicació en termes de reconeixement, i la seva relació i dialèctica amb els feminismes centraran l’interès del seminari.

Ponències

  • “Diversitat religiosa en un món globalitzat”, a càrrec de Mar Griera, professora de Sociologia a la UAB i directora de l’ISOR. 3 de desembre, de 11:00 h a 13:00 h.
  • “La prova de l’islam o l’islam a prova? Les comunitats musulmanes i el model d’integració català”, a càrrec de Jordi Moreras, professor d’Antropologia a la URV i consultor en matèria religiosa i islam. 3 de desembre, de 17:00 h a 19:00 h.
  • “Dialèctiques feministes al voltant del fet religiós”, a càrrec d’Özgür Günes Öztürk, professora de la Universitat de Lleida i investigadora en Ciències Socials.

Preu i inscripcions

El seminari s’organitza a la Universitat de Lleida i és gratuït. És obert a totes les persones interessades (siguin alumnes de la UdL o no) prèvia inscripció, abans del 27 de novembre, enviant un correu a mariona.lladonosa[a]udl.cat. Es facilitarà un codi d’accés a l’aula virtual a les persones inscrites.

L’activitat s’ofereix també com a matèria transversal de la UdL (1 ECTS). Les persones que hi vulguin assistir matriculades com a matèria transversal han de seguir el procediment acadèmic habitual (incloent-hi el pagament corresponent) i no cal que enviïn cap correu electrònic addicional.