Els dijous dels drets de les minories

Quina és la situació dels pobles indígenes al món? Com s’afronta al segle XXI el manteniment de la diversitat lingüística? Què diuen les veus femenines dels pobles autòctons? El CIEMEN i el Club d’Amics de la Unesco organitzen el cicle de conferències “Els dijous dels drets de les minories”, que afronta la qüestió des de quatre eixos transversals: territori, llengua, gènere i representació dels grups minoritzats. El cicle s’estrena el 9 de febrer amb la xerrada “La dona inuit i el seu paper en la cultura tradicional esquimal”, a càrrec de Francesc Bailón, i s’estendrà al llarg de deu dijous fins al mes d’abril.

Tres de les conferències seran pronunciades per membres del CIEMEN: “Europa: moltes més llengües que les dels 50 estats del continent”, a càrrec de David Forniès, l’1 de març; “Sobreposar-se a l’adversitat: la dignitat de les dones de la Cabília”, a càrrec de Soraya Sough, el 15 de març, i “Els adivasi de l’Índia són els pobladors originaris del subcontinent asiàtic”, a càrrec d’Oriol Ampuero, el 12 d’abril.

Totes les conferències tindran lloc a la seu del Club d’Amics de la Unesco (Carrer de Mallorca, 207, principal) a les 19.15 hores.

La matrícula té un cost de 35 € (o 25 € si sou estudiants). La inscripció es fa al Club Amics de la Unesco: Mallorca, 207, pral. Telèfon: 934 520 552 (Atenció al públic de 17.00 h a 20.30 h, de dilluns a dijous). L’assistència a una sola conferència costa 3 € (no cal inscripció ni reserva).

Programa complet: http://www.amicsunescobarcelona.cat/