Centre de Recursos de la Nakba

BADILQuan es va fer?
2006-2011.
Qui el va executar?
CIEMEN i Badil.
Què era?
El CIEMEN va dur a terme diverses accions de cooperació amb Palestina i de sensibilització als Països Catalans. La primera qüestió va englobar el projecte de creació del Centre de Recursos de la Nakba i la formació dels joves refugiats i desplaçats palestins en perspectiva històrica i drets humans per a la millora de la governabilitat democràtica. La segona qüestió es va desenvolupar en el marc de la coordinadora Amb Palestina al Cor.
Què va fer?
El CIEMEN va contribuir a la creació del Centre d’Estudis i Recursos de la Nakba a Betlem, on es pot consultar la informació en la biblioteca, es digitalitza el material per a la seva difusió en línia i es fan tasques d’educació, comunicació i incidència política a través de cursos de formació, tallers i exposicions.
Pel que fa al projecte dels joves refugiats, l’objectiu va ser incrementar l’apropament entre israelians i palestins mitjançant la creació de ponts de diàleg per construir la pau. Els beneficiaris van ser els membres i voluntaris de les organitzacions de les comunitats de refugiats i desplaçats palestins de la Franja de Gaza i Cisjordània, en dues vessants: activació i formació dels joves per millorar la capacitat dels joves refugiats i desplaçats palestins per a la defensa dels seus drets i la construcció de la democràcia, i organització i mobilització dels joves formats perquè donin suport a les activitats commemoratives de la Nakba.
Tots dos projectes es van executar amb l’organització palestina Badil.
D’altra banda, les accions del CIEMEN dins de la coordinadora Amb Palestina al Cor es van centrar en sensibilitzar l’opinió pública catalana amb l’objectiu de promoure la solidaritat activa vers la població palestina, denunciar la vulneració dels drets humans per part d’Israel i perquè polítics i institucions es posicionin decididament en defensa dels drets legítims del poble palestí.