“Conflicte i refugi”, cicle d’anàlisi sobre les causes de l’èxode a Síria, Ucraïna i Àfrica

david ciemen

Els mesos d’octubre i novembre el CIEMEN organitza un cicle de tres taules rodones a Barcelona en què s’analitzaran les causes de les crisis de refugiats en tres contextos diferents del nostre entorn immediat i no tan immediat. Estrenem el cicle aquest dimecres 18 d’octubre a les 19:30 hores a l’Espai CIEMEN (Rocafort, 242 bis) amb la taula corresponent al conflicte sirià, en què comptarem amb l’anàlisi experta dels periodistes Joan Roura i David Meseguer i la directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, Txell Bragulat.

El cicle es completarà amb unes altres dues taules, el mes vinent. El dia 2 de novembre, a l’Espai Avinyó (Avinyó, 52) parlarem de la crisi a Ucraïna, amb el traductor Miquel Cabal, el periodista Pablo González i la investigadora de l’Escola de Cultura de Pau Ana Villellas. El dia 23 de novembre. de nou a l’Espai CIEMEN, serà el torn de la taula dedicada a les migracions transsaharianes del Sahel al Marroc, amb l’investigador de l’Escola de Cultura de Pau Josep Maria Royo, l’investigador del GESA Oriol Puig i la investigadora del CIDOB Blanca Garcés.

L’entrada a totes tres sessions és lliure.