El CIEMEN se suma a l’Espai Democràcia i Convivència

david ciemen

El CIEMEN se suma al nou Espai Democràcia i Convivència que s’ha presentat avui davant dels mitjans de comunicació a la seu de LaFede.cat per donar a conèixer els seus objectius així com les mobilitzacions que pensa convocar durant les setmanes vinents.

L’Espai Democràcia i Convivència és una plataforma que té com a objectiu “defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals de la ciutadania que s’han vist vulnerats al nostre país”. Hi estan representats actors de l’àmbit econòmic, social, polític, la major part dels quals anteriorment havien format part de la Taula per la Democràcia. En aquest sentit, l’Espai Democràcia i Convivència ve a substituir les funcions de la Taula per la Democràcia, adaptant-se al nou context.

Les primeres accions de l’Espai Democràcia i Convivència consistiran a sumar com més adherits millor, organitzar cicles de debat i, en especial, la convocatòria d’una gran manifestació pel pròxim diumenge 15 d’abril al passeig de Gràcia de Barcelona, quan es compliran sis mesos dels empresonaments del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident d’ANC, Jordi Sànchez. Els detalls d’aquesta manifestació es donaran a conèixer properament.

Aquest és el text fundacional de l’espai Democràcia i Convivència:

“Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:

1. Ens aplefa la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidit el seu futur polític i la democràcia.

2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació, del país.

3. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans, ciutadanes, i la cohesió social.

4. Considerem qe els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees a cercal les formes i espais per diàleg i la negociació política.

5. Fem una crida a la societat catalana a responsre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamental, a favor del diàleg.

6. En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convicencia, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.”