Escoleta Cornellà Sense Fronteres

Què és?

L’Escoleta de Cornellà Sense Fronteres (CSF) és una iniciativa de l’Associació Cornellà Sense Fronteres que ofereix aules d’alfabetització en català i castellà a persones originàries del Marroc, majoritàriament amazigues, i residents al Baix Llobregat. L’Escoleta va començar oferint classes de castellà el 2002, i d’ençà de setembre de 2018 va obrir una línia de classes de llengua catalana.

Una classe de l’Escoleta Cornellà sense Fronteres.

Què fa?

La col·laboració entre l’Associació Cornellà Sense Fronteres i el CIEMEN garanteix els recursos necessaris per a impartir classes gratuïtes de llengua catalana en un grup durant tot el 2019 i en dos grups diferents —un de matí i un de tarda— a Cornellà de Llobregat durant tot el 2020. Cada grup rep 186 hores anuals de formació (150 lectives a l’aula i 36 de coneixement de l’entorn local). També ofereix una formació de gènere per a persones formadores i voluntàries de l’Escoleta i elabora un vídeo de difusió de les activitats de l’Escoleta, que estarà disponible aquest 2020.

Qui l’executa?

L’Escoleta CSF està gestionada per l’Associació Cornellà Sense Fronteres. Les aules de llengua catalana, l’enregistrament del vídeo i la formació en matèria de gènere estan coorganitzades amb el CIEMEN per al període biennal 2019-2020 i s’inscriuen en l’estratègia de l’entitat de col·laboració amb el poble amazic.

L’activitat compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.