Sivan Zerdesti, del Congrés Nacional del Kurdistan, visita el CIEMEN i la Plataforma Azadí

david ciemen

La seu del CIEMEN va acollir dilluns 26 la visita de Sivan Zerdesti, responsable de les relacions internacionals del Congrés Nacional del Kurdistan. El motiu de la visita de Zerdesti (tercer per la dreta a la imatge) era conèixer de prop la situació del moviment català de solidaritat amb el Kurdistan, concretat en la Plataforma Azadí, i fer una crida a la societat civil dels Països Catalans perquè sigui contundent en la denúncia de la complicitat de la República de Turquia en l’atemptat d’Ankara del passat 10 d’octubre que va costra a 128 participants d’una marxa per la pau i les llibertats convocada pel Partit Democràtic dels Pobles (HDP, prokurd).

Zerdesti va recordar que el Kurdistan és un poble oprimit “enmig dels projectes expansionistes de turcs, perses i àrabs” i que el seu és “l’únic model democràtic, feminista i igualitari en una regió devastada per l’autoritarisme kemalista i baasista i el feixisme islamista”. En aquest sentit, Zerdesti va recordar que és necessari que aquest 1 de novembre, cita electoral a Turquia, la ciutadania catalana compromesa amb els drets humans i la democràcia es manifesti en la concentració convocada per la Plataforma Azadí a Barcelona, a les 17 hores, davant del consolat de Turquia (passeig de Gràcia, 7).