Centenars de persones omplen les jornades solidàries amb el Kurdistan

david ciemen

El bloc onze de Can Batlló va acollir dissabte 13 una intensa jornada solidària amb la causa kurda. Durant tot el dia, i organitzat per Azadí-Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd -l’espai unitari i plural de l’internacionalisme català per la causa kurda- van tenir lloc xerrades-taller sobre diferents aspectes de l’actualitat del Kurdistan, un dinar popular kurd i un concert, al vespre, per a recaptar fons amb els grups Lo Petit Comitè, Exèrcit d’Alliberament Musical, Subversa i la PD Komandanta Ramona.

La vessant formativa i de debat, amb una especial concurrència que va arribar a unes 150 persones, va prendre forma en diverses sessions on destacaren les dedicades al feminisme kurd -conduïda per les activistes Coni Docolomansky, Mireia Foradada i Amina Hussein-, el confederalisme democràtic -dinamitzada per Dara Zagros i Hèctor Martínez, d’Azadí- i la situació actual del Kurdistan en els quatre estats en els que està repartit -que fou impartida pel sociòleg kurd Massoud Sharifi i Eulàlia Reguant, veterana activista filokurda i cofundadora d’Azadí.

El públic assistent va contribuir a generar debats ben interessants que van repassar temes candents dins el moviment kurd com el rol de les dones dins l’aparell militar de la milícia kurda de Rojava, la situació de vulneració dels drets humans a Turquia, el sistema de comunalització dels recursos hídrics als cantons sobirans de Síria, o el paper de l’esquerra kurdista a l’ Iraq i l’Iran, els territoris on viu el poble kurd més desconeguts per els moviments internacionalistes europeus.