Iniciem la recollida d’adhesions al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

david ciemen

El CIEMEN dóna suport al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya, com a forma de desencallar l’actual situació de bloqueig polític i de donar la veu al poble català sobre el futur polític del país. L’entitat se suma a la recollida d’adhesions al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum.

En aquest sentit, s’ha obert el web pactepelreferendum.cat, en què institucions, entitats, electes i particulars poden adherir-se al manifest, que crida els governs català i espanyol a assolir un acord “que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu”.

Aquests principis, val la pena recordar-ho, han estat assumits pel govern català, però no pas per l’executiu espanyol.

El president del CIEMEN, David Minoves, ha valorat la iniciativa: “Des de l’entitat sempre hem defensat els drets col·lectius dels pobles en general i el dret a decidir del poble català en particular, i el fet de participar en l’impuls del procés de suport ciutadà a la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya no només és el resultat coherent amb aquesta trajectòria ininterrompuda de més de 43 anys, sinó que és un imperatiu democràtic de primera magnitud”.