Commemoració del 30è aniversari del Moviment Karabakh

david ciemen

 

Ara tot just fa 30 anys va començar el moviment popular de masses a favor de l’autodeterminació del poble armeni del Karabakh i la seva unificació amb Armènia. Va ser un dels esdeveniments que van marcar els darrers dies de la Unió Soviètica i és considerat els catalitzador de la posterior declaració d’independència de la República del Karabakh, un estat independent de facto que hores d’ara, i després d’un llarg conflicte amb l’Azerbaidjan, encara espera el reconeixement internacional.

Per rememorar què van significar aquells fets, l’Associació Cultural Armènia de Barcelona (ACAB) i el CIEMEN organitzen la taula rodona “Moviment Karabakh. 30 anys després”, introduïda i moderada per Lilit Nalbandyan (educadora social i membre de la diàspora armènia a Barcelona) i amb les ponències d’Avet Adonts (ambaixador d’Armènia a Espanya), Vicent Partal (periodista i director de VilaWeb) i Abel Riu (politòleg especialitzat en l’espai postsoviètic).

L’acte té lloc dimarts 20 de febrer a les 19:30 hores, a l’Espai CIEMEN (Rocafort, 242 bis de Barcelona). L’assistència és lliure.