Obrim inscripcions per a la quarta edició de l’Escola d’Estiu del CIEMEN

david ciemen

El CIEMEN obre inscripcions per a la quarta edició de la seva Escola d’Estiu, centrada en els drets col·lectius dels pobles, els feminismes i les diversitats. L’Escola se celebra entre els dies 1 i 12 de juliol, i compta amb un professorat format per una trentena d’especialistes del món acadèmic i associatiu.

El programa complet de l’Escola d’Estiu es pot consultar en aquest enllaç, on també es pot formalitzar la inscripció. Seran 68 hores i mitja que combinen ponències amb tallers, taules rodones, debats i visites a espais fora de l’Espai CIEMEN (Rocafort, 242 bis, Barcelona), on es duran a terme les sessions.

L’Escola dedica els primers dies a fer un recorregut històric i conceptual essencial al voltant dels drets col·lectius, els feminismes, l’autodeterminació o la diversitat de pobles del món. A continuació, una sèrie de sessions es fixen en aspectes específics d’aquest marc: les llengües, les religions, les migracions, els pobles indígenes, l’ecologia o el col·lectiu LGBTI.

Durant la segona setmana, l’Escola s’endinsa en la recerca d’alternatives a les vulneracions dels drets col·lectius fent una mirada a les experiències des de pobles diversos —el català, els maies, el kurd, l’amazic, el gitano, el sikh o el hawaià— i a mirades des de l’ètica de la cura, l’articulació del feminisme en la construcció nacional de subjectes subordinats o l’economia feminista.

Al llarg de l’itinerari s’organitzen cinc tallers en què es treballen els aspectes vistos a les sessions amb un ventall ampli de metodologies participatives.

S’hi pot inscriure qualsevol persona interessada a aprofundir en el coneixement dels drets col·lectius, dels drets de les dones, els feminismes i la diversitat, i de les interrelacions entre ells. No obstant això, els continguts de l’Escola d’Estiu estan orientats sobretot a estudiants universitaris i a persones que treballen en el tercer sector. També forneix d’eines útils a professionals d’àmbits com el periodisme, l’ensenyament o l’administració.

A banda d’aquests perfils, l’Escola d’Estiu ofereix ajuts per a la participació de sis persones provinents de pobles i nacions sense estat d’Europa i la Mediterrània.

El preu és de 200 euros per al públic general, tot i que les persones associades al CIEMEN, estudiants i menors de 25 anys es beneficien d’un preu de 180 euros. Sobre aquests preus, les persones que s’inscriguin abans del 31 de maig gaudiran d’un descompte del 10%.