Examen Periòdic Universal: crítiques d’una quinzena de països per vulneracions al dret de manifestació i expressió

david ciemen

Una quinzena de països van criticar ahir les limitacions que l’Estat espanyol ha aplicat durant els darrers anys a la llibertat d’expressió i de manifestació. Aquestes crítiques han tingut lloc a Ginebra, al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, al tercer Examen Periòdic Universal a què se sotmet l’Estat espanyol.

Per elaborar les seves crítiques a l’Estat espanyol, les diferents delegacions internacionals han tingut en compte, entre altres documents, els informes que una quarantena d’organitzacions van presentar també a Ginebra el 10 de desembre passat. Entre aquestes organitzacions hi havia el CIEMEN, que es va centrar en la vulneració del dret a l’autodeterminació i a l’autonomia.