150 persones a les presentacions a Cornellà i Sabadell de les publicacions del CIEMEN i la Casa Amaziga

david ciemen

Les dues presentacions de les publicacions sobre el poble amazic i la seva llengua que han dut a terme el CIEMEN i la Casa Amaziga de Catalunya (CAC) han reunit 100 persones a Cornellà de Llobregat el 8 de febrer i 50 a Sabadell el dia 6, en una mostra de l’interès que desperta la cultura del col·lectiu catalanoamazic.

Els actes, que s’han fet amb motiu de les celebracions de l’Any Nou Amazic, han servit per presentar a les dues ciutats del Baix Llobregat i del Vallès Occidental les unitats didàctiques “tc wawjdm” per a l’aprenentatge de la llengua amaziga, l’argumentari adreçat a pares i mares sobre els beneficis d’inscriure filles i fills a les classes de l’idioma, així com les publicacions de Nationalia sobre el poble amazic (el dossier El poble amazic a Catalunya i la sèrie de reportatges “Una Dècada Amaziga de lluites”).

Les publicacions són fruit de la col·laboració entre el CIEMEN i la CAC en el marc d’un projecte d’educació per a la justícia global que es desenvolupa des de 2015, i s’han elaborat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, la Direcció general d’Acció Civica del departament de Benestar Social de la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Obra Social La Caixa.

En els dos actes, la CAC i l’associació Fora de Quadre han projectat la preestrena del documental “Amazics: una diàspora forçada”. Al final de les dues celebracions la CAC ha ofert un petit concert de música amaziga.

Els actes han estat organitzats per Anaruz N Afrika (Sabadell) i Cornellà sense Fronteres (Cornellà de Llobregat). Se n’han fet ressò alguns mitjans locals i comarcals, com ara Ràdio Sabadell, Ràdio Cornellà i La Premsa del Baix.