Taula rodona “Estratègies per al dret a l’autodeterminació en els marc estatal i europeu”

david

Quan:
juny 28, 2019 @ 3:15 pm – 5:15 pm
2019-06-28T15:15:00+02:00
2019-06-28T17:15:00+02:00
On:
Nau Bostik
Carrer Ferran Turné
1-11 Barcelona

El CIEMEN participa en la taula rodona “Estratègies per al dret a l’autodeterminació en els marc estatal i
europeu”, dins del programa de la Conferència Internacional Historical Materialism, que té lloc a la Nau Bostik de Barcelona entre els dies 28 i 30 de juny.

La mobilització per celebrar l’1-O va ser un dels exemples de l’autoorganització popular més potents d’Europa dels últims anys. Però, des d’aleshores, aquest moviment democràtic ampli ha quedat més reduït a l’independentisme, que segueix protestant al carrer, però cada vegada de forma més ritual i simbòlica. A més, els polítics independentistes moderats han reaccionat a la repressió abraçant la negociació i l’electoralisme. ¿És el camí a seguir? Si no, ¿quin camí s’hauria de seguir? ¿L’autodeterminació requereix canviar l’equilibri de forces a tot l’Estat? ¿Poden seguir funcionant les estratègies utilitzades fins ara o calen nous fulls de ruta noves?

Introdueix: Gemma Garcia (Periodista de La Directa)
Jaime Pastor (editor de Viento Sur), Eulàlia Reguant (membre del secretariat nacional de la CUP), Xavier Domènech (historiador), Toni Trobat (periodista, historiador i responsable de relacions internacionals del CIEMEN) i Laia Altarriba (periodista i militant de l’Esquerra independentista)