Escoleta Cornellà Sense Fronteres

Què era?

L’Escoleta de Cornellà Sense Fronteres (CSF) és una iniciativa de l’Associació Cornellà Sense Fronteres que ofereix aules d’alfabetització en català i castellà a persones originàries del Marroc, majoritàriament amazigues, residents al Baix Llobregat. L’Escoleta va començar oferint classes de castellà el 2002, i el setembre de 2018 va obrir una línia de classes de llengua catalana.

Una classe de l’Escoleta Cornellà sense Fronteres.

Què va fer?

La col·laboració entre l’Associació Cornellà Sense Fronteres i el CIEMEN va garantir els recursos necessaris per a impartir classes gratuïtes de llengua catalana en un grup durant tot el 2019 i, segons estava previst, en dos grups diferents —un de matí i un de tarda— a Cornellà de Llobregat durant tot el 2020. La pandèmia de la covid-19 va impossibilitar la continuïtat dels grups a partir de març de 2020.

Cada grup va rebre 186 hores anuals de formació (150 lectives a l’aula i 36 de coneixement de l’entorn local). També es va elaborar un vídeo de difusió de les activitats de l’Escoleta.

Qui el va executar?

L’Escoleta CSF està gestionada per l’Associació Cornellà Sense Fronteres. Les aules de llengua catalana i l’enregistrament del vídeo va estar coorganitzades amb el CIEMEN per al període biennal 2019-2020 i es van inscriure en l’estratègia de l’entitat de col·laboració amb el poble amazic.

L’activitat va comptar amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.