Azadí-Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd

azadi_plataformaQuè és?
És un moviment organitzat per entitats catalanes i persones a títol individual per a donar suport a la lluita d’alliberament del poble kurd, que actualment fa front a l’ofensiva de l’Estat Islàmic. La Plataforma va néixer el 2014, recollint experiències anteriors de solidaritat catalana amb el Kurdistan.

Què fa?
L’acció de la Plataforma gira al voltant de dos grans eixos. D’una banda, l’organització d’actes i visites de suport i solidaritat amb el Kurdistan. El primer gran acte públic va ser el concert del 28 de novembre de 2014 al Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona) per a recollir fons per al poble kurd, i el març de 2015 una delegació de la Plataforma va traslladar-se al Kurdistan del Nord (Turquia) en una viatge d’observació política. El 13 de febrer de 2016 Azadí va organitzar una jornada solidària a Can Batlló. De l’altra, la difusió, a Catalunya, de la realitat kurda en xerrades, cursos i conferències (el CIEMEN ha participat en una dotzena des de l’octubre de 2014). Podeu posar-vos en contacte amb el CIEMEN si voleu organitzar-ne alguna.

Qui l’executa?
La Plataforma és gestionada com un espai de confluència de moviments socials, persones a títol individual i entitats cíviques, entre les quals el CIEMEN.

Notícies relacionades:

11 desembre 2019. Cinema kurd per entendre la repressió de Turquia i la guerra al nord de Síria
20 gener 2017. Participació del CIEMEN al cicle de conferències 2017 organitzat per Azadí
9 juny 2016. I Mostra de Cinema Documental Kurd de Barcelona
18 febrer 2016. Centenars de persones omplen les jornades solidàries amb el Kurdistan
25 gener 2016. Concentració de solidaritat amb el poble kurd el 27 de gener
29 octubre 2015. Una delegació catalana coordinada pel CIEMEN i la Plataforma Azadí farà observació a les eleccions turques
28 octubre 2015: Sivan Zerdesti, del Congrés Nacional del Kurdistan, visita el CIEMEN i la Plataforma Azadí

Web de la Plataforma Azadí