Aquest 14 de juny, tothom a Barcelona per l’escola catalana

david ciemen

El CIEMEN i 42 entitats catalanes més convoquem a la manifestació que aquest 14 de juny recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions.

La coordinadora de 44 entitats recomana accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia.

Trobareu més informació al web de Som Escola.

Mantenir un model d’èxit

Som Escola reclama mantenir el model vigent d’escola catalana, davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l’horari lectiu. La coordinadora d’escoles cíviques i educatives fa una crida a la mobilització conjunta de la comunitat educativa i del país per impedir el trencament del model educatiu català i la judicialització de les aules.

Som Escola demana fermesa a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per mantenir el model, tant a partir d’avui com del curs vinent. Perquè l’escola catalana és un model d’èxit de 30 anys; una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa; un model que no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà.

La mobilització compta amb la crida conjunta de Som Escola, Escola Valenciana i  l’Assemblea de Docents de les Illes, que són conscients que són conscients que cal mobilitzar-se davant l’ofensiva judicial i política contra l’escola catalana i el dret dels infants dels Països Catalans a rebre educació en la llengua pròpia.