Fundacions i espais polítics de tot l’Estat analitzen a Sant Sebastià els reptes del sobiranisme d’esquerres

david ciemen

Sant Sebastià ha acollit els dies 14 i 15 de febrer representants de fundacions i organitzacions sobiranistes d’esquerres de l’Estat espanyol, al Saló Iratzar de Zuatzu, per compartir diferents propostes progressistes per tal d’afrontar els principals reptes als quals fer front, amb la celebració de la primera edició de l’Escola Sobiranista.

A l’Escola Sobiranista es comparteix una acció formativa per millorar les capacitats polítiques dels participants, la qual cosa resulta una experiència enriquidora per la diversitat moviments procedents de diferents tradicions i territoris. Tot i les diferències, totes elles tenen l’objectiu de donar a conèixer les propostes del sobiranisme transformador.

Sota el lema “Democràcia XXI: els pobles sobirans enfront de l’autoritarisme”, s’han abordat tres eixos: comprensió del temps en què vivim, estudi de la crisi estructural del Regne d’Espanya i dels possibles escenaris, i anàlisi de la sobirania, feminisme, emergència climàtica i noves vies d’emancipació. Floren Aoiz, de la Fundació Iratzar, ha assenyalat que “en aquests temps d’incertesa, crisi i autoritarisme, les fundacions s’enfronten al repte de desenvolupar conjuntament una proposta sobiranista transformadora”.

La Fundació Iratzar ha organitzat la primera edició de l’Escola, amb la coordinació tal com va ser acordat el desembre al Fòrum de Fundacions reunit a Santiago de Compostel·la (Galícia).

Hi han participat al voltant de 150 representants de fundacions i espais polítics sobiranistes de tot l’Estat: Alternatiba Eraikitzen, CIEMEN, Fundació Iratzar, Fundació Ipar Hegoa, Fundació Irla, Fundació Nexe, CUP, Fundació Galiza Sempre, Fundació Darder Mascaró, Intersindical CSC, Fundació Moncho Reboiras, Fundació Terra e Tempo de Estudios Nacionalistas, Grupo de Estudios Díaz del Moral, Canarias Si Se Puede, Fundació Manu Robles Arangiz, Obradoiro da Ideas Lancara i Poble Lliure.