El Seminari de Lleida, enguany en línia i sobre religió i identitat

david ciemen

Tot a punt per a l’edició de 2020 del Seminari Feminismes, Identitats i Drets Col·lectius que el CIEMEN i la Fundació pels Drets Col·lectius organitzen juntament amb el GRASE de la Universitat de Lleida (UdL). Enguany, novetats: es fa al desembre i totalment en línia.

El programa de 2020 se centra en la relació entre religió i identitat en la construcció de societats multiculturals. Tindrà lloc durant dos dies (3 i 10 de desembre) i comptarà amb tres sessions (trobeu el cartell complet aquí):

  • Diversitat religiosa en un món globalitzat”, a càrrec de Mar Griera, professora de Sociologia a la UAB i directora de l’ISOR. 3 de desembre, de 11:00 h a 13:00 h.
  • La prova de l’islam o l’islam a prova? Les comunitats musulmanes i el model d’integració català”, a càrrec de Jordi Moreras, professor d’Antropologia a la URV i consultor en matèria religiosa i islam. 3 de desembre, de 17:00 h a 19:00 h.
  • Dialèctiques feministes al voltant del fet religiós”, a càrrec d’Özgür Günes Öztürk, professora de la Universitat de Lleida i investigadora en Ciències Socials.

L’activitat, com en les edicions anteriors, continua estant orientada tant a membres de la comunitat universitària lleidatana com a totes aquelles persones que hi estiguin interessades. Ara, amb la facilitat de poder-hi accedir des de qualsevol ordinador.

L’assistència al seminari és gratuïta, prèvia inscripció, abans del 27 de novembre, enviant un correu a mariona.lladonosa[a]udl.cat. Es facilitarà un codi d’accés a l’aula virtual a les persones inscrites.

Una altra de les novetats d’enguany és que el seminari s’ofereix també com a matèria transversal de la UdL (1 ECTS). Les persones que hi vulguin assistir matriculades com a matèria transversal han de seguir el procediment acadèmic habitual (incloent-hi el pagament corresponent) i no cal que enviïn cap correu electrònic addicional.

El seminari compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, i és una activitat del projecte Som Part.